Ubuntu:Edgy fi/yleista

From

Jump to: navigation, search

Yleistä

 1. Tämä on epävirallinen Ubuntu 6.10 (Edgy Eft) aloittelijan opas. Se ei ole missään yhteydessä Ubuntun and Canonical Ltd:n kanssa.
 2. Tästä oppaasta voi keskustella virallisella UbuntuGuide.org -forumilla ubuntuforums.org:ssa. Vieraile ja liity keskusteluun!
 3. Mikäli näet sinertävän laatikon, tämä tarkoittaa että kyseiset komennot on suoritettava konsoli-ikkunassa (Ohjelmat -> Apuohjelmat -> Pääste) or use the content of that box as mentioned in some other instructions.
 4. Välttääksesi kirjoitusvirheet, kopioi ja liitä komennot konsoliin (klikkaa hiiren oikealla painikkeella -> "kopioi" tai "Liitä". Voit myös käyttää Ctrl+C kopioidaksesi ja Shift+Insert liittääksesi)
 5. "sudo" tarkoittaa superuser do. "sudo" pyytää "Salasanaa:". Syötä siis käyttäjän salasana.
 6. Mikäli haluat lisää tietoa mistä tahansa komennosta, yksinkertaisesti katso opasta käyttämällä "man" komentoa. Esimerkiksi, "man sudo" näyttää oppaan "sudo" komennolla.
 7. Mikäli väsyt aina kirjoittamaan "apt-get" , lue #How to apt-get the easy way (Synaptic)
 8. "apt-get" sekä "wget" vaativat Internet-yhteyden ohjelmien asentamiseen/päivittämiseen/lataamiseen
 9. Ladataksesti tiedoston, klikkaa linkkiä hiiren oikealla painikkeella -> valitse "Tallenna kohde nimellä..." -> Varmista että tiedoston nimi ja tiedot ovat oikein
 10. Mikäli haluat auttaa Ubuntun kääntämisessä suomen kielelle tai haluat jotenkin muuten auttaa Ubuntua, vierailehttps://launchpad.net/
 11. "May the "humanity to others" spirit be with you always..."


Mikäli käytät Ubuntun 64-bittistä versiota, korvaa jokainen "i386" "amd64":lla
Personal tools