Ubuntu:Feisty RO/GeneralNotes

From

< Ubuntu:Feisty RO
Revision as of 11:59, 25 September 2007 by ThunderM (Talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Current revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Note Generale

 1. Acesta este un Ghid Neoficial Ubuntu 6.06 (Dapper Drake) . Nu este asociat cu Ubuntu sau Canonical Ltd.
 2. Despre acest ghid puteţi discuta pe Forumul Oficial UbuntuGuide.org din cadrul ubuntuforums.org. Opreşte-te şi alătură-te discuţiei.
 3. Dacă vezi un chenar albastrui, înseamnă că trebuie să execuţi comenzile într-un Terminal (Applications -> Accessories -> Terminal) sau sa utilizezi conţinutul aşa cum este explicat în ghid.
 4. Pentru a evita greşelile de tastare, copiază şi lipeşte comenzile în Terminal (click dreapta pe comenzi -> "Copy" sau "Paste". De asemenea poţi folosi Ctrl+C pentru a copia şi Shift+Insert pentru a lipi , sau doar selectaţi pentru a copia şi efectuaţi click pe butonul din mijloc pentru a lipi).
 5. "sudo" înseamnă superutilizator execută . "sudo" va cere "Password:". Trebuie sa introduce-ţi parola de utilizator. Alternativ puteţi folosi gksudo.
 6. Dacă doreşti mai multe informaţii despre oricare comandă, te poţi uita în manualul acesteia utilizând comanda "man". De exemlu, "man sudo" va afişa manualul comenzii "sudo".
 7. Dacă te-ai săturat sa scrii "apt-get" tot timpul, citeşte #Cum se face apt-get mai uşor (Synaptic)
 8. "apt-get" şi "wget" necesită o conexiune la Internet pentru a instala/updata/downloada programe
 9. Pentru a downlada un fişier, daţi click dreapta pe legatură -> Selectaţi "Save Link As..." -> Asiguraţi-vă că numele fişierului si extensia acestuia sunt corecte.
 10. Dacă doreşti să ajuţi la traducerea Ubuntu în limba ta natală sau să ajuţi Ubuntu în prin alte modalităţi https://launchpad.net/
 11. Fie ca spiritul "omeniei faţă de alţii" să fie cu voi întotdeauna...
Dacă foloseşti versiunea pe 64 de biţi înlocuieşte "i386" cu "amd64"

Alte surse de documentatie pentru *buntu

Personal tools